ויטמין B4 נקרא גם כולין, ולמען האמת הוא לא באמת חלק מהמשפחה של ה- B, אבל בדומה לה הוא מתפקד כקו-אנזים (מולקולה אשר מסייעת לאנזים בזירוז תהליכים) בחילוף החומרים.
B4 הוא בעצם תרכובת אורגנית קטנה המשמשת כתחנת מוצא למספר תרכובות חשובות בתאים של יצורים חיים. הוא הגורם המרכזי להתפתחות תקינה של המוח, מערכת העצבים, כושר החשיבה והיכולת הלימודית, ולא פחות חשוב מתפקד בהגנה על הכבד ובהורדת רמות כולסטרול גבוהות .
תפקיד ה- B4 בגוף האדם
הכולין נוצר בגופנו מחומצת האמינו גליצין. ודרך המזון הוא נצרך כלציטין, המצוי במאכלים רבים כמו ביצים, מוצרי סויה וכבד.
לכולין יש תפקידים חשובים בגוף האדם, כשתפקידו העיקרי הוא סיוע בפירוק השומנים והעברתם מהכבד. בנוסף הוא משמש כאבן ייסוד לפוספוליפידים ( חומרים הבונים את התאים שלנו ומאפשרים את שלמותם ואת תפקודם התקין). ל–B4 ישנה חשיבות רבה בתפקודה התקין של מערכת העצבים. בנוסף הוא דרוש לתפקוד תקין של השרירים, הכרחי להעברה תקינה של כולסטרול מהכבד, וקריטי לתפקוד תקין של המוח, בעיקר למרכז הזיכרון.
חוסר ב- B4 בגוף האדם
חוסר בויטמין זה יבוא לידי ביטוי בחוסר חיוניות, בכאבים ובהרס של שרירים, בבעיות זיכרון, בבעיות גדילה בקרב ילדים ובכבד שומני. מחסור בכולין עלול לגרום לשחמת הכבד (צירוזיס) ולאי תקינות הכליות, הלב או הריאות. הסימנים המרכזיים המעידים על חוסר בכולין הם טרשת עורקים, יתר לחץ דם, כיב קיבה אשר בהחלט יכול לדמם, חסימת צינורת הכליה, שחמת הכבד, משקעי שומן ולחץ דם גבוה. תזונה דלה במזונות מלאים עלולה לגרום למחסור בויטמין B4, ובנוסף ישנם מספר רכיבי תזונה נוספים שחיוניים למטבוליזם שלו ובהם ויטמין B12 ,B6 ,וחומצה פולית שחשובה במיוחד. חוסר בכל אחד מאלו פוגע ביכולת הגוף לנצל את הכולין. תרופות שונות יכולות למנוע ספיגה ותפקוד תקין של הכולין. אלכוהוליזם אף הוא פוגע בחילוף החומרים של הכולין.
אנו רואים כי טיפול ב- B4 מסייע בטיפול באישיות דו-קוטבית, טיפול בנזקים ודלקת של הכבד. יכול לסייע בהורדת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
מזונות עשירים ב- B4
כמות הכולין שמקבל האדם מהמזון לצערי היא קטנה מאוד. המקורות העשירים ביותר הם: לציטין, חלמון הביצה, ירקות ירוקים, שמרי בירה, נבט חיטה, כבד בקר.
יש לך שאלות נוספות?
אני פה עבורך.
שלומי זילברמן - הומאופתיה קלאסית
לקחת אחריות על הבריאות
054-4420462