ויטמין, B6 או בשמו המדעי פירידוקסין, נחשב לויטמין חיוני במגוון רחב של פעולות פיזיולוגיות בגופנו, כגון: ייצור תאי דם, סיוע בחילוף חומרים הקשורים לחלבונים, שמירה על פעילות תקינה של מערכת העצבים ועוד.
אומנם ויטמין B6 מצוי במזונות שונים בצורת פירידוקסין, אך גוף האדם איננו יכול לעשות בו שימוש, ולכן ויטמין זה נצרך באמצעות ויטמין B2 ההופך את רכיב הפירידוקסין לפעיל וזמין לגופנו.
תפקיד ה–B6 בגוף האדם
מעבר להיותו ויטמין המסייע בייצור תאי דם וחילוף חומרים בגוף, ויטמין B6 הינו ויטמין חיוני לתהליך התחלקות התאים ולתפקוד של כל ההורמונים והסטורואידים בגופנו. ויטמין זה מונע גם הצטברות "אוקסלט" בכליות, הגורם בין היתר להופעת אבנים בכליות, ובנוסף הוא מגן בפני נזק של כאבי עצבים אצל אנשים הסובלים מסכרת. הוא גם משתתף בתהליך פירוק של פחמימות, אחראי על פירוק הגליקוגן בשרירים, ובתהליכי חילוף החומרים של שומנים. הוא הכרחי ליצירתם של שאר ויטמיני B בעיקר B12 וB3 , ולכן מחסור בויטמין B6 יגרום למחסור בשאר משפחת ויטמיני B . כמו כן הוא אחראי על תהליך חילוף החומרים של מינרלים כגון אבץ, מגנזיום, סידן וסלניום.
בין התפקידים החשובים ביותר שלו הוא הורדה של הומוציסטאין (חומצת אמינו אשר טוענים כי רמות גבוהות שלה עלולות לגרום למחלות שונות כגון לב, כליות ועוד).
חוסר בויטמין B6
מחסור בויטמין B6 עלול לבוא לידי ביטוי במגוון רחב של הפרעות פיזיולוגיות העלולות להשפיע על איכות החיים של האדם.
בין יתר הסיכונים הבריאותיים הנלווים למחסור בויטמין B6 ניתן לראות ב: אנמיה, בעיות הורמונאלית (במיוחד בקרב נשים), בעיות פוריות (גם אצל נשים וגם אצל גברים), כאבים בשורש כף היד, דיכאון מתמשך, נדודי שינה, עייפות כרונית ועוד.
אנו רואים גם מחלות נוספות כגון מחלות גנטיות תורשתיות הנובעות כתוצאה מגן פגום בגוף הדוחה את ספיגתו וקליטתו של ויטמין B6.
מזונות עשירים ב- B6
סויה, שעועית, בוטנים, אגוזים, שמרי בירה, תפוח אדמה, כרובית, שזיפים, אבוקדו, בננות. מן החי - איברים פנימיים, דגים, חלמון ביצה.
אם יש לך שאלה או תחום שמעניין אותך,
אשמח לסייע ולענות.
תמיד פה עבורך
שלומי זילברמן - הומאופתיה קלאסית
לקחת אחריות על הבריאות
054-4420462