אז לפני שנתחיל הנה שאלה: מה הקשר בן ויטמין B7 ל- B8 ולויטמין H?
רגע, לא להתבלבל, בואו ונעשה סדר בבלגן.
נא להכיר את הביוטין הקרוי במדינות שונות B7 ובמדינות אחרות הוא מוכר כ- B8. השם ביוטין משמעותו "חיים" והוא נגזר מיוונית. הכמות העיקרית של הביוטין הנחוצה לגוף מיוצרת ממש בתוך הגוף עצמו ע"י... לא אחרים מאשר החיידקים הידידותיים (כן יש גם כאלו) בחלק העליון של המעיים. הביוטין ממלא תפקיד חשוב בתהליך של חילוף חומרים ויצירת אנזימים חשובים.
תפקיד ה- B7 בגוף האדם
לביוטין יש תרומה עצומה לבריאות השיער והציפורניים, יש הרואים בו ויטמין עצמאי ומסמנים אותו כויטמין H מהמילה Hair. בנוסף לזאת הביוטין אחראי על ייצור חומצות שומן, בנייה ופירוק של חומצות אמינו ובחילוף חומרים של חלבונים, שומנים ופחמימות. ויטמין זה חיוני לחולי סכרת בשל יכולתו לשפר ולמנוע תופעות של נוירופתיה, נזקים עצביים שנגרמים מהמחלה, והוא חשוב לשמירה על עור ושיער בריאים, מניעת דכאון וחוסר תאבון ולתפקוד תקין של מערכת העצבים.
חוסר בויטמין B7
חוסר בביוטין עשוי לגרום לעור יבש, פריחה, ציפורניים שבירות, אנמיה, עייפות, היפוגליקמיה (ריכוז נמוך של סוכר בדם), שיער דליל ושביר לנשירת שיער. חוסר ממושך עשוי לגרום לבעיות נוירולוגיות כגון כאב שרירים ודיכאון.
סימפטומים הנובעים כתוצאה מחוסר של ביוטין: נשירת שיער, קשקשי עור יבש, פצעים בזוויות הפה, לשון נפוחה וכואבת, עיניים יבשות, חוסר תיאבון, עייפות, נדודי שינה ודיכאון. חוסר ב-B7 עלול להופיע אצל אנשים אשר צורכים חלבון ביצה נא (החלק הלבן של הביצה) בכמויות גדולות ולאורך זמן רב של מספר שנים.
מזונות עשירים ב- B7
דגנים מלאים (קמח מלא, אורז מלא), שמרים, קטניות - בעיקר עדשים וסויה, אגוזי קשיו, זרעי חמניות, ביצים, דגים.
אם יש לך שאלה או תחום שמעניין אותך,
אשמח לסייע ולענות.
תמיד פה עבורך.
שלומי זילברמן - הומאופתיה קלאסית
לקחת אחריות על הבריאות
054-4420462