סערת הפוליו דרך עיני ההומאופתיה
החיסון ומשמעויותיו
כבר שבועות ארוכים ואף חודשים סוערת המדינה בעקבות החלטת משרד הבריאות להעניק חיסון פוליו לכל ילד אשר נולד החל ב-1.1.2004 ואילך. ומה מקור הסערה? בעובדה כי החיסון אשר ניתן לילדים כולל, למעשה, חיידקים חיים ומוחלשים - מה שהביא רבים לחשוש כי למרות הכוונות הטובות, סופו של התהליך הוא בהדבקת המוני ילדים בנגיף המסוכן.
כל הורה כמעט ניצב כיום בפני הדילמה הזו: האם להעניק לילד את החיסון ולהסתכן באפשרות שהוא יתפתח בגופו ויפגע בו, או לא להעניק לו את החיסון - ולהסתכן בכך שיידבק מאדם אחר אשר נושא את החיידק הפעיל.
להומאופתיה, ולי כהומאופת, יש לכך תשובה אשר יכולה לסייע בשני המקרים: גם אם ילדך כבר קיבל את החיסון וגם אם טרם קיבל אותו.
ההתמודדות עם מגפת הפוליו באמצעות הומאופתיה
חשוב לציין: מבחינה מעשית, אנו נמצאים כיום במצב בו הפוליו הוא מגיפה. לא פחות. עובדת התפרצותו בישראל לאחר עשר שנים תמימות ו'נקיות' מעידה בפני עצמה על בעיה, אך חיסונם של אלפי ועשרות אלפי ילדים במבצע 'שתי טיפות' (על שם דרך קבלת החיסון, באמצעות לגימת שתי טיפות נוזל דרך הפה) הפכה את ההתפרצות הזו למשהו כולל הרבה יותר. האם יש לכך פיתרון? בהחלט.
כפי שציינתי, ההומאופתיה מציעה דרך התמודדות עם שני המצבים - לאחר החיסון ולפניו. גם כאן ההומאופתיה מתרכזת כמובן בילד המטופל ולא במחלה עצמה. כך, הרמדיז השונות יינתנו לילד במטרה להשיב לו את האיזון שהתערער בעקבות לקיחת החיסון, או לשמר את האיזון הקיים ולנסות למנוע פגיעה בו - אם הילד טרם התחסן.
ישנן כמה וכמה סוגי רמדיז שיכולים לסייע בכך, אם כי חשוב לזכור כי ההומאופתיה בבסיסה מתמקדת בכל מטופל בפני עצמו. לכן, לכל אחד עשוי להתאים טיפול הומאופתי שונה. ההמאופתיה מציעה שלל דרכי התמודדות עם מצבים מסוג זה, וכאן כמובן שלא אוכל להרחיב עליהן בצורה ראויה. נשאיר זאת להזדמנות אחרת.
לכן, במקרים כאלו הדבר הנכון ביותר עבור הילד שלך הוא פגישה אישית, אשר בה אוכל להכיר את הילד, ליַיעץ ולהמליץ עבורו באופן אישי באיזו רמדי כדאי שישתמש. בפגישה כזו, אוכל להתאים עבור ילדך את הטיפול הטוב ביותר בשבילו, לענות על שאלות שבוודאי יצוצו ולסייע בכל מצב.
אזכיר כי לצד כל אלו, חשוב לאמץ גם את ההמלצות שניתנו לכלל הציבור ובראשן - שמירה על היגיינה, היינו - שטיפת ידיים יסודית לאחר 'ביקור' בשירותים וכדומה. הרי כל טיפול הומאופתי באשר הוא לא יועיל במידה והכלל הבסיסי הזה לא יישמר.
מעבר לכך, חשוב להמשיך ולהתייעץ עם רופא המשפחה, וכן להמשיך ולהתעדכן בהנחיות אנשי משרד הבריאות.
לסיכום, זכור:
הומאופתיה היא, בראש ובראשונה, עניין של גישה ושל דרך ההתבוננות על הדברים. לכן, שמירה על האיזון הפנימי של הילד או בנייתו מחדש תלויות בזווית הראייה שלך, כהורה. אם תתמקד בילד ולא במחלה, אם תדע לחוש ולהרגיש אותו ואם תבין שישנה אלטרנטיבה לטיפול הרפואי הקונבנציונלי - תצליח לשמור על בריאותו של ילדך.
אתה מוזמן אישית, על ידי, לפגישת ייעוץ ללא תשלום בקליניקה שלי או, אם תעדיף - להרים טלפון ולדבר. אני נמצא כאן לרשותך תמיד, בכדי לסייע לך להבין יותר על הומאופתיה בכלל ועל הטיפול ההומאופתי בפרט.