מה ההבדל בין הומאופתיה לפרחי באך?
ישנם כמה הבדלים.
ד"ר אדוארד באך, נולד ב-24 בספטמבר 1886 למשפחה וולשית בברמינגהם, אנגליה.הוא השלים את לימודי הרפואה בשנת 1912 ולימים נודע כבקטריולוג, אימונולוג, פתולוג וכירורג. הוא הצטיין בכל אחד מן התחומים הללו וב-1914 כבר החל לנהל את מרפאת האוניברסיטה שבה הוכשר כרופא.
ב- 1928 תוך כדי חקירתן של השפעות אימונולוגיות על המעיים החליט לראשונה להשתמש בתמציות שרקח מן הצמחים: מימוליס, זלזלת ופרח ששמו בעברית עממית "אל תיגע בי". במונחים עכשוויים אפשר לומר כי ד"ר באך היה חלוץ הרפואה הפסיכוסומטית המבוססת על קשר חזק בין גוף ונפש.
את רוב השנים הבאות הקדיש ד"ר באך לאיתור צמחי בר, לאיסוף קפדני של אגלי טל ולהפקת תמציות טבעיות. בחורפים נהג לנסות את התמציות שרקח על הפציינטים שלו וזכה להצלחה רבה.
לשיטתו של ד"ר באך כל המחלות, ובעיקר הכרוניות, משתנות על פי מצבי הרוח שלנו. פרחי באך אינם עוסקים בתקיפת המחלה אלא בשיפור מצב הרוח ושליפת "האני" האמיתי והטבעי מבין הרבדים השונים, ההגנות והעטיפות שאנשים מטפחים באדיקות במהלך החיים. על פי תפיסה זו המחלה הפיזית היא רק סימפטום לחוסר איזון נפשי או רוחני.
הגוף יכול להגיב בדרכים שונות למצוקה נפשית "מסוג דומה", ותגובה זו משתנה מאדם לאדם. בסך הכל גילה והפיק ד"ר אדוארד באך 38 תמציות הנחלקות לשבע קטגוריות. כל קטגוריה מתייחסת לסוג אחר של חולשה העלולה לגרום בעיה פיזית או מחלה.
הומאופתיה קלאסית עוסקת בהבנה של מצבו המנטאלי, האמוציונאלי והפיזי של האדם לעומת ההיבט הנפשי בלבד בבאך. בהומאופתיה קלאסית אנו משתמשים באלפי הכנות הן מעולם הדומם, צומח והחי לעומת 38 תמציות פרחים בלבד בבאך.